Secretaria General del Esport Fundacio Basquet Catala

Àrbitre TV

Zona Regles

Formació Online

Documentació

Àrea Privada
No heu entrat (Entrada)
 
 
Imatge Administrador AVA
Nota informativa 34 1112
per Administrador AVA - dimecres, 23 maig 2012, 18:13
 

NOTA INFORMATIVA 34 TEMP. 11-12

24 MAIG 2012

 Per a: tots els àrbitres i auxiliars de taula

 1. Partits de Fases

En el cas dels partits de Fases amb arbitratge doble s’estableix l’ obligatorietat de que els àrbitres es posin en contacte prèviament al partit. De la mateixa manera es recomana als auxiliars de taula que també ho facin.

 Cal insistir en la necessitat d’entregar els resultats dins del termini establert. Sempre que sigui possible intenteu enviar els resultats el mateix dia en que es juga el partit, i mitjançant l’aplicació de l’Àrea Privada, ja que d’aquesta manera es pot agilitzar la confecció de les classificacions i dels calendaris de fases.

 Es recorda que els auxiliars de taula de tots els partits de fases hauran de portar la camisa oficial. Els partits  de fases són aquells amb número de partit de 7 dígits i que, segons cada RT comença per:

  • BARCELONA          91
  • RT GIRONA              935
  • RT LLEIDA               945
  • RT TARRAGONA    955

 Teniu en compte que el resultat dels partits d’eliminatòries d’anada i tornada pot registrar empat. Al punt 16 del Capítol 2.2 del Manual de l’Àrbitre (normes administratives) trobareu una descripció de com actuar en aquests supòsits.

 En el cas dels partits de tornada, recordeu que cal tenir en compte el resultat del partit d’anada. Abans d’iniciar el partit demaneu la còpia de l’acta del primer partit als equips, per tal de comprovar el resultat.

 2. Aplicació de l’empatia

Ens trobem al darrer tram de la temporada, i els partits cada vegada tenen més importància per als equips. És el moment de les fases d’ascens, descens i finals de les competicions, i nosaltres, com a Comitè i Escola d’Àrbitres també ens juguem molt.

 El darrer arbitratge, la darrera “xiulada” marcarà la percepció del treball que hem realitzat durant tota la temporada. Us prego màxima concentració en aquest moments. Hem de ser capaços de combinar la fermesa a les nostres decisions i l’adopció de les mesures disciplinàries adients, amb l’aplicació de l’empatia.

 És important entendre els nervis que poden provocar als equips el fet de jugar-se la temporada en un partit, i hem de ser capaços de comunicar-nos amb els equips i aplicar l’empatia.

 No és moment de “demostracions” de “caràcter” o d’aplicar criteris especials. Únicament cal aplicar els criteris establerts, ja explicats durant la temporada, i el sentit comú. Entenent que el respecte per l’àrbitre, i qualsevol altra persona, ha de situar-se per sobre de qualsevol aspecte tècnic.

 Les infraccions “lleus” han de ser avaluades en el context del partit o competició en que es produeixen. Cal llegir el partit i les accions puntuals, amb esperit constructiu, des del punt de vista del basquetbol, i no centrar-se únicament a l’arbitratge. Això ens ajudarà a dirigir el partit, controlant-lo en tot moment, i obtenint un resultat satisfactori de la nostra actuació.

 Si us plau, apliqueu aquesta filosofia d’actuació.

 3. Horaris CA-EABQ

L’horari del Comitè d’Àrbitres (Barcelona) és de 10 a 14 i de 16 a 19 hores, tots els dies inclosos els dijous. El dilluns 28 de maig el Comitè d’Àrbitres (Barcelona i Tarragona) romandrà tancat amb motiu de la festivitat de la Segona Pasqua.

 4. Designacions

Les competicions de promoció (Àrbitres d’EABQ) finalitzen el cap de setmana del 26 de maig. La propera setmana es disputen moltes fases i tornejos amistosos. Aquells que desitgeu festa pel cap de setmana del 2 i 3 de juny, tant Àrbitres de Comitè i Escola com Auxiliars de Taula, cal que la demaneu abans del dia 25 de maig.

 5. Talls de Trànsit

Amb motiu de la disputa de la Challenge Maresme 2012, competició de triatló que es disputa entre Mataró i Santa Sussana, el diumenge es produiran talls de trànsit a la carretera N-II. Trobareu més informació en aquest document.

 6. Activitats tècniques.

 Entrenaments

Aquells àrbitres d’EABQ de Barcelona, que no hagin assistit a l’entrenament que els corresponia, tenen l’oportunitat d’assistir el dia 30 de maig al darrer dels entrenaments programats per aquesta temporada. Trobareu més informació clicant aquí.

 Visionat de partits

Dins del cicle de visionat de partits, s’ha triat la Final del Campionat de Catalunya Júnior Masculí d’aquesta temporada entre el Regal FC Barcelona i el DKV Joventut .

 El partit  serà ofert el dia dijous 31 de maig a les 18:30 a la Sala d’actes del CABQ a Barcelona. Aquells que desitgeu assistir cal que confirmeu l’assistència mitjançant un mail a ecab@basquetcatala.cat

 Properament informarem del darrer partit i la data en que es podrà veure.

 7. Altres

 A final de mes rebreu informació sobre: 8. Entrades Playoff semifinal ACB

El FC Barcelona ofereix una promoció de compra d’entrades a tots els esportistes federats de l’FCBQ (jugadors, entrenadors i àrbitres) de cara al 1r partit de les semifinals de la Lliga Endesa entre el FC Barcelona Regal i el València Basket (DIJOUS 24/05 a les 21:45h). Es tracta d’una promoció del 50% en la compra mínima de 2 entrades i màxima de 4. Per adquirir les entrades cal seguir les següents indicacions:

 Partit: primer partit FCBarcelona Regal semifinals Lliga Endesa. Dijous 24/05 a les 21:45 hores. Rival Valencia Basquet .

  • Promoció: 50% dte. compra mínima 2 entrades i màxima 4 entrades.
  • Només compra Online amb codi promocional: fcbfcbq
  • Zones: zona 3 inferior (preu FCBQ 15€), zona 2 (preu FCBQ 19€) i zona 1 superior (preu FCBQ 24€).
  • Compra online al web:

 http://www.fcbarcelona.cat/info-entrades/propers-partits-basquet

  • Un cop seleccionades les localitats clicant a si tens un codi promocional clica aquí (veure imatge) i introduint el codi fcbfcbq automàticament s’aplicarà el descompte.

 

Joan Carles Mitjana

Director Tècnic CABQ-EABQ de l'FCBQ

Rambla Guipúscoa,27   Barcelona

Telf: 933966610  Fax: 933237760

E-mail: ecab@basquetcatala.cat

 
Omet Navegació

Navegació