Secretaria General del Esport Fundacio Basquet Catala

Àrbitre TV

Zona Regles

Formació Online

Documentació

Àrea Privada
No heu entrat (Entrada)
 
 
Imatge Administrador AVA
Nota informativa 32
per Administrador AVA - dijous, 10 maig 2012, 10:15
 

NOTA INFORMATIVA 32 TEMP.

11-12 10 MAIG 2012

Per a: tots els àrbitres i auxiliars de taula

 

1. Resultats

En aquesta fase de la temporada, cada setmana van finalitzant més competicions. Per tal de poder organitzar les eliminatòries que s’hagin de disputar cal que entregueu els resultats el més aviat que sigui possible.

 Una vegada més vull insistir a la necessitat d’entregar els resultats dins del termini establert. Sempre que sigui possible intenteu enviar els resultats el mateix dia en que es juga el partit, i mitjançant l’aplicació de l’Àrea Privada, ja que d’aquesta manera es pot agilitzar la confecció de les classificacions i dels calendaris de fases.

 Recordeu que el responsable d’entregar el resultat i l’acta del partit és l’àrbitre principal, tot i això, la resta de membres de l’equip arbitral poden donar qualsevol resultat d’un partit des de la seva Àrea Privada, clicant sobre l’opció: Comunicació d’altres resultats.

2. Designacions

Durant aquestes setmanes estan finalitzant algunes de les competicions que organitza l’FCBQ. Per aquest motiu, la quantitat de partits es veurà reduïda considerablement. Tot i això, es recorda que en cas que desitgeu disposar del cap de setmana lliure heu de comunicar la festa amb el marge suficient.

 En el cas dels àrbitres que dirigeixen partits de competicions de promoció (Àrbitres d’EABQ) cal tenir en compte que la fase regular finalitza el cap de setmana del 26 de maig.

 

3. Partits de fases

Es recorda que els auxiliars de taula de tots els partits de fases hauran de portar la camisa oficial. Els partits  de fases són aquells amb número de partit de 7 dígits i que, segons cada RT comença per:

 • BARCELONA          91
 • RT GIRONA              935
 • RT LLEIDA               945
 • RT TARRAGONA    955

 Teniu en compte que el resultat dels partits d’eliminatòries d’anada i tornada pot registrar empat. Al punt 16 del Capítol 2.2 del Manual de l’Àrbitre (normes administratives) trobareu una descripció de com actuar en aquests supòsits.

 En el cas dels partits de tornada, recordeu que cal tenir en compte el resultat del partit d’anada. Abans d’iniciar el partit demaneu la còpia de l’acta del primer partit als equips, per tal de comprovar el resultat.

4. Fórmula 1 a Montmeló.

Entre els dies 11 i 13 de maig es disputa el Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1 al Circuit de Montmeló. Aquells que sigueu designats per realitzar partits a al zona del Vallès Occidental tingueu previsió a l’hora de realitzar els desplaçaments. Trobareu informació addicional a: http://www.circuitcat.com/es/f1/mapas.php i http://mct.gencat.cat/

 

5. Activitats tècniques.

Test de Regles

Un cop finalitzat el Test de Regles ja podeu accedir a la correcció del mateix des de la vostra AVA. Igualment podeu fer tots els tests realitzats durant la temporada al curs documentació 1112. En aquest enllaç trobareu més informació. 

 Entrenaments

Tots els àrbitres d’EABQ estan convocats per realitzar un entrenament a pista, que tindran lloc al poliesportiu de Bac de Roda en horari de 20 a 21 hores. L’assistència és obligatòria. Trobareu més informació clicant aquí.

 Els àrbitres resteu convocats segons la vostra categoria a les següents dates (sempre es tracta de dimecres):

 •  Àrbitres de Tercera d’EABQ (cognom A-M):      16 de maig
 • Àrbitres de Tercera d’EABQ (cognom N-Z):       23 de maig
 • Aquells que no hagin pogut assistir la data indicada:    30 de maig

 Visionat de partits

El CA-EABQ us proposa una nova activitat. En aquest cas es tracta de potenciar la part lúdica, sense deixar de banda la vessant tècnica, mirant un partit de bàsquet. Tenim previst oferir-ne tres partits durant aquest final de temporada. Hem seleccionat partits de competicions i èpoques diferents, que ens permetran conèixer com ha evolucionat l’arbitratge, i el joc en general.

 Les dates triades per fer aquesta activitat són el 16, 24 i 31 de maig, de 18:30 a 20:30, a la Sala d’Actes del Comitè d’Àrbitres (Rambla Guipúscoa 27).

 L’aforament de la Sala només permet l’assistència de 30 persones, per aquest motiu us demanem que confirmeu la vostra presència mitjançant un mail a ecab@basquetcatala,cat

 El dia 16 de maig ha estat triat un partit corresponent a l’NBA. En aquest cas es tracta d’un enfrontament entre Milwakee Bucks i Los Angeles Lakers de la temporada 1972, on destaca la presència de Lew Alcindor (posteriorment conegut com Kareen Abdul Jabbar i Wilt Chamberlain).

 

6. Àrbitre TV

Han estat afegits a ÀrbitreTV les següents jugades:

 •  Violacions: Dobles 05
 • Faltes: Verticalitat 04
 • Control de partit: Empatia 03
 • Tècnica: Col·laboració 15 i Senyalització 09

 

Joan Carles Mitjana

Director Tècnic CABQ-EABQ de l'FCBQ

Rambla Guipúscoa,27   Barcelona

Telf: 933966610  Fax: 933237760

E-mail: ecab@basquetcatala.cat

 
Omet Navegació

Navegació