Secretaria General del Esport Fundacio Basquet Catala

Àrbitre TV

Zona Regles

Formació Online

Documentació

Àrea Privada
No heu entrat (Entrada)
 
 
Imatge Administrador AVA
Nota informativa 31
per Administrador AVA - dijous, 3 maig 2012, 17:09
 

NOTA INFORMATIVA 31 TEMP. 11-12

3 MAIG 2012

 Per a: tots els àrbitres i auxiliars de taula

1. Final de temporada.

Com ja sabreu, el passat cap de setmana es van disputar les Fases Finals de Catalunya de categoria Júnior amb un gran èxit organitzatiu i d’assistència de públic. El nivell de joc que es va poder veure en ambdós Campionats va ser molt bo, dels millors que es recorda en els darrers anys.

 

No vull deixar passar la ocasió de felicitar als àrbitres que van tenir l’ oportunitat de dirigir els partits de la Fase Final a Quatre Masculina, ja que van demostrar tenir un nivell molt més alt que el dels partits que van arbitrar. Lamentablement en el cas de la Fase Final a Quatre Femenina el criteri o el control de partit mostrat per alguns dels àrbitres no va estar a l’alçada del nivell exigit per una competició d’aquest estil.

 A partir d’aquesta setmana es jugaran la resta de Fases Finals dels diferents Campionats.

 Cal recordar que la nostra tasca no es acontentar als participants sinó impartir justícia, i les finals són el màxim exponent de la feina desenvolupada durant la temporada. No podem permetre que un entrenador “ens guanyi” un partit pel seu comportament. Hem de ser especialment primmirats en aquesta fase de la temporada. Tots coneixem quin és el criteri a aplicar, i quins comportaments són o no tolerables. Sovint pensem que pel fet de xiular una fase final no hem de prendre mesures dràstiques, i el fet de no assumir la nostra responsabilitat pot provocar la pèrdua del control del partit.

 

El nivell d’arbitratge que heu mostrat al llarg de la temporada ha estat molt bo, com ho demostren les felicitacions rebudes per la vostra tasca al Torneig d’Hospitalet, Esplugues, Molinet, Torneig d’Alaior, TIM Andorra... així com per la informació recavada pels informadors.

 Per afrontar aquesta darrera part de la temporada us demano un esforç i concentració superiors al que veniu mostrant, ja que la nostra tasca, gairebé sempre, es únicament recordada per la nostra actuació a l’últim partit.

 2. Designacions

Durant aquestes setmanes estan finalitzant algunes de les competicions que organitza l’FCBQ. Per aquest motiu, la quantitat de partits es veurà reduïda considerablement. Tot i això, es recorda que en cas que desitgeu disposar del cap de setmana lliure heu de comunicar la festa amb el marge suficient.

 En el cas dels àrbitres que dirigeixen partits de competicions de promoció, cal tenir en compte que la fase regular finalitza el cap de setmana del 26 de maig.

 3. Incidències - Resultats

Malauradament, el descens del número de partits, no ha provocat un descens del número d’incidències que es produeixen cada setmana. Tot i que la millora d’aquest aspecte entre els Àrbitres de Comitè i els Auxiliars de Taula ha estat evident. Entre els àrbitres de l’EABQ encara trobem un percentatge massa alt de no descàrrega de partits, devolució dels mateixos sense justificació, arribada amb retard, no presentacions, entrega de resultats...

 

No em cansaré d’insistir a la importància que per a nosaltres té l’acompliment de tota la part de Normes Administratives per poder facilitar la nostra tasca.

 En aquest sentit vull insistir a la necessitat d’entregar els resultats dins del termini establert. Sempre que sigui possible intenteu enviar els resultats el mateix dia en que es juga el partit, d’aquesta manera es pot agilitzar la confecció de les classificacions i dels calendaris de fases.

 4. Partits de fases

 Es recorda que els auxiliars de taula de tots els partits de fases hauran de portar la camisa oficial. Els partits  de fases són aquells amb número de partit de 7 dígits i que, segons cada RT comença per:

  • BARCELONA          91
  • RT GIRONA              935
  • RT LLEIDA               945
  • RT TARRAGONA    955

 Teniu en compte que el resultat dels partits d’eliminatòries d’anada i tornada pot registrar empat. Al punt 16 del Capítol 2.2 del Manual de l’Àrbitre (normes administratives) trobareu una descripció de com actuar en aquests supòsits.

 En el cas dels partits de tornada, recordeu que cal tenir en compte el resultat del partit d’anada. Abans d’iniciar el partit demaneu la còpia de l’acta del primer partit als equips, per tal de comprovar el resultat.

 5. Activitats tècniques.

 Tallers

Resten pendents de realitzar-se els següents tallers:

 Control de partit:                  4 de maig

Casos pràctics:                    8 i 9 de maig

 Trobareu més informació en aquest enllaç.

 Entrenaments

Tots els àrbitres d’EABQ estan convocats per realitzar un entrenament a pista, que tindran lloc al poliesportiu de Bac de Roda en horari de 20 a 21 hores. L’assistència és obligatòria. Trobareu més informació clicant aquí.

 Els àrbitres resteu convocats segons la vostra categoria a les següents dates (sempre es tracta de dimecres):

 Àrbitres de Segona d’EABQ:                                9 de maig

Àrbitres de Tercera d’EABQ (cognom A-M):      16 de maig

Àrbitres de Tercera d’EABQ (cognom N-Z):       23 de maig

Aquells que no hagin pogut assistir la data indicada:    30 de maig

 

 Joan Carles Mitjana

Director Tècnic CABQ-EABQ de l'FCBQ

Rambla Guipúscoa,27   Barcelona

Telf: 933966610  Fax: 933237760

E-mail: ecab@basquetcatala.cat

 
Omet Navegació

Navegació